Playstation 5 hinta ja julkaisupäivä

Playstation 5 hinta ja julkaisupäivä

Nyt myös Sonyn Playstation 5 hinta ja julkaisupäivä on tiedossa. Julkaisu tapahtuu kahdessa osassa: amerikka ja muutama muu maa saa konsolin kauppoihin 12. marraskuuta 2020, kun taas muu maailma vasta viikon myöhemmin, eli 19. marraskuuta 2020. Microsoftin Xboxin tapaan myös Playstationeita julkaistaan kaksi eri mallia: levyasemallinen ja ilman levyasemaa oleva, täysin digitaalinen malli. Levyaseman kanssa veroton hinta on 499 euroa, ja levyasematon on 399 euroa. Suomessa verot nostavat hintaa muutamalla kymmenelllä eurolla.

Digitaalisuus tässä siis tarkoittaa sitä, että pelit on ostettava digitaalisesti Playstationin omasta kaupasta. Levyasemalliseen versioon voit ostaa pelit normaaliin tapaan kaupasta, ja vaikkapa myydä levyn pelin pelattuasi. Digitaalisilla peleillä tätä mahdollisuutta ei ainakaan aiemmin ole ollut.

Playstation 5:n ennakkotilauksien julkistus ei sujunut täysin Sonyn suunnitelmien mukaisesti. Ilmeisesti tarkoitus oli, että ennakkotilaukset aukeavat hieman myöhemmin, tiettynä ennaltamäärättynä päivänä, kaikkialla maailmassa. Nyt kuitenkin kävi niin, että jotkin kaupat alkoivat ottaa ennakkotilauksia vastaan heti julkaisutilaisuuden jälkeen. Useat kaupat eivät edes tunnu tietävän montako konsolia he saavat julkaisupäiväksi.


Mainos


Lue myös:
Uusien Xboxien hinnat ja julkaisupäivä julkistettiin


*Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä ja mainoksia. Mikäli teet ostoksia ko. linkkien kautta, saan niistä pienen komission.*

Teijo

Kommentointi on suljettu.