RuuviTag – sääasema puhelimellesi – osa 2/2

RuuviTag – sääasema puhelimellesi – osa 2/2

Ensimmäinen osa: RuuviTag – Sääasema puhelimellesi – osa 1/2

Mitä kaikkea RuuviTag mittaa?

Mitattavia tietoja ovat:

  • Lämpötila
  • Ilman suhteellinen kosteus
  • Ilmanpaine
  • Kiihtyvyys (liike)

Mihin RuuviTagia sitten voi käyttää?

Miksi hankkisin RuuviTagin? Mihin sitä voi käyttää? Onko se hintansa arvoinen? Tällaisia asioita minun mielessäni liikkui, kun ensimmäisen kerran kuulin ja tutustuin RuuviTagiin. Näihin kysymyksiin on varmasti moniakin vastauksia, mutta tässä joitain esimerkkejä.

Itselläni oli aiemmin elektroninen ulkolämpötilamittari, jossa oli normaalit AA-paristot. Aina talven tullessa ulkona oleva mittari lakkasi lähettämästä tietoa. Kun mittarin toi sisälle, se alkoi taas toimimaan. Laite tai patterit eivät ilmeisesti kestäneet kylmyyttä. Aloin kyllästymään jokatalviseen ilmiöön, joten yksi RuuviTag-anturi ulos alkoi kuulostamaan hyvältä idealta. Ja sitä se onkin ollut – vastaavia ongelmia ei ole esiintynyt kuin erillisen mittarin kanssa. Samalla sain sen hyödyn, että näen ulkolämpötilan vaikka aamulla heti kännykästä vielä sängyssä makoillessa. Ja edelleen plussana tuli, että näen myös ilmankosteustiedon ja ilmanpaineen, sekä vuorokauden mittaisen käyrän näistä kaikista. Oliko yöllä pakkasta? RuuviTagilla näet sen.


Mainos


Itse ostin kolmen RuuviTagin pakkauksen, joista yksi meni siis ulos, yksi saunaan ja yksi makuuhuoneeseen. Saunassa olevan mittarin saa hälyttämään kännykässä, kun lämpötila on sopiva. On myös mielenkiintoista ja hyödyllistä seurata miten ilmankosteus käyttäytyy suihku- ja saunatiloissa. Ilmankosteuden seurantaa voisi hyödyntää myös esim. ullakko- tai kellaritiloissa. Kullekin mitatulle tiedolle saa oman hälytyksen kännykkään, jos raja-arvot ylittyvät.

Jokainen päättää itse onko laite hintansa arvoinen, mutta itse olen ollut tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen, siihen miten paljon käytän mitattuja tietoja joka päivä.


Lue myös:
Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi?


*Tämä artikkeli sisältää mainoksia. Mikäli teet ostoksia ko. linkkien kautta, saan niistä pienen komission.*

Teijo

Kommentointi on suljettu.