Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi? – osa 2/2

Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi? – osa 2/2

Ensimmäinen osa: Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi? – osa 1/2

Ongelman ratkaisu

Koska sovellusta ei saa käyntiin, on mentävä tarkastelemaan sen asetuksia puhelimen asetuksista. Alla olevasta kuvasarjasta näet, mistä sovelluksen asetuksiin pääsee Samsung Android-puhelimella. Muun merkkisillä puhelimilla asetukset löytynevät hyvin samankaltaisesta paikasta.

Kun sovellus löytyy asetuksista, avataan se vielä painamalla sovelluksen kuvaketta. Saat allaolevan kuvan kaltaisen näkymän. Valitse sovelluksen tiedoista Tallennustila. Tästä näkymästä voit tyhjentää välimuistin ja sovelluksen muut tiedot (Data).

Riippuu sovelluksesta mitä data tarkoittaa. Se voi olla esim. kirjautumistiedot, tai se voi olla jotain arvokkaampaa, joten jos olet epävarma ja et halua menettää sovelluksen sisältä mitään tietoa, älä paina kuvassani sinisellä merkittyä Poista tiedot-nappia. LinkedInin tapauksessa tiedän, että ns. arvokas tieto on LinkedInin palvelimilla, eikä puhelimessani (voinhan selata tietoja esim. tietokoneeltakin). Siksi tässä esimerkissä poistan myös Datan.

Ongelma ratkaistu – Android sovellus käynnistyy taas

Kun välimuisti ja Data nollattu, on aika koittaa käynnistää sovellusta uudestaan.

Sovellus käynnistyi
Sovellus käynnistyi

Nyt sovellus käynnistyi! Omassa tapauksessani pelkkä välimuistin tyhjennys ei riittänyt, vaan jouduin poistamaan myös datan. Mutta kuten sanottua, datan poistaminen saattaa poistaa myös jotain mitä et halua poistettavaksi. Nyrkkisääntönä lienee hyvä se, että jos uskaltaisit poistaa sovelluksen ja asentaa sen uudestaan, voit myös koittaa poistaa datan ensin.

Jos datankaan poisto ei olisi auttanut, olisin seuraavaksi asentanut sovelluksen uudelleen. Jos sekään ei olisi auttanut, olisi sovelluksessa todennäköisesti jotain vikaa, ja olisin jäänyt odottelemaan uutta versiota.

Matkapuhelinvarusteet täältä

Lue myös:
RuuviTag – Sääasema puhelimellesi


*Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä ja mainoksia. Mikäli teet ostoksia ko. linkkien kautta, saan niistä pienen komission.*

Teijo

Kommentointi on suljettu.