Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi? – osa 1/2

Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi? – osa 1/2

Android sovellus pysähtyy

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että sovellus, jota olet käyttänyt jo pitkään Android-puhelimellasi, ei yhtäkkiä enää käynnistykään? Minulle on käynyt niin, ja yleensä olen ongelman saanut ratkaistua itse. Tästä artikkelista löydät vinkkejä miten ongelmaa voi yrittää lähestyä.

Tässä päivänä eräänä kävi allaolevan kuvan mukaisesti. Yritin käynnistää LinkedIn-sovellusta Android-puhelimellani, mutta sovellus kaatui joka kerta kun sen koitin avata. Sovellusta ei saanut siis käyntiin edes sen verran, että voisi sen omia asetuksia käydä katsomassa.

Sovellus pysähtyy toistuvasti
Sovellus pysähtyy toistuvasti

Ongelman selvittelyä

Noh, ensimmäisenä tuli tietysti mieleen, että taidanpa käynnistää puhelimen uudelleen. Sehän yleensä korjaa tällaiset ongelmat. Mutta eipä korjannut tätä. Sovellus antoi saman ilmoituksen uudelleen käynnistyksen jälkeen.

Tässä vaiheessa aloin myös ihmettelemään, että mitä on edes tapahtunut, koska sovellus toimi vielä edellisenä päivänä täysin oikein. Aika nopeasti tuli mieleen, että sovellus lienee päivittynyt automaattisesti, ja uusi versio aiheuttaa nyt ongelmia, tai päivityksessä on jokin epäonnistunut. Tämä ei ole mitenkään tavatonta, koska sovellukset joutuvat ottamaan niin monia asioita huomioon päivittyessään. Esim. päivityksen pitää toimia monien eri versioiden päälle jne.

Koko ikäni tällaisten tietoteknisten laitteiden kanssa toimiessa on tuonut sen verran kokemusta, että tiesin alkaa koittamaan seuraavia asioita ongelman ratkaisemiseksi:

  • Puhelimen uudelleen käynnistys (tämä ei siis auttanut)
  • Välimuistin tyhjennys
  • Sovelluksen datan nollaus
  • Sovelluksen uudelleen asennus

Mikä edes on välimuisti?

Välimuistia voi ajatella esimerkiksi kaupan hyllynä. Valtaosa tavaroista on isossa varastossa kaukana asutuskeskuksista tai kaupan takahuoneessa, ja kaupan hyllyllä on tähän varastoon verrattuna pieni määrä tavaraa. Hyllyllä olevat tavarat ovat kuitenkin nopeasti saatavilla, eikä niitä tarvitse kovin kauaa edes etsiä. Tavaran saa nopeasti käyttöön.

Välimuisti on siis pieni muisti, johon on tuotu nopeasti tarvittavaa tietoa helposti saataville. Välimuistin voi tyhjentää menettämättä tietoa, koska se täytetään uudestaan ison muistin (varaston) kautta.

Mainos


Toinen osa: Android-sovellus ei käynnisty – mikä avuksi? – osa 2/2


Lue myös:
RuuviTag – Sääasema puhelimellesi


*Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä ja mainoksia. Mikäli teet ostoksia ko. linkkien kautta, saan niistä pienen komission.*

Teijo

Kommentointi on suljettu.